Saturday, November 13, 2010

Reunion ex-smaasza batch 2005-part 1-

Alhamdulillah...

akhirnya berakhir la sudah reunion kami.... walaupun yang dapat hadir tak ramai sangat, hanya 16 org sahaja.. 8 lelaki...8 perempuan..., tapi keadaan sangat2 lah riuh rendah... sangat happening...

Tarikh : 11& 12 Oktober 2010...(jumaat & sabtu)
2 hari 1 malam
Tempat : Anggulia Beach Resort, Marang


sebenarnya ramai je yang nak join..tapiii oleh sebab ade Mtest pada hari sabtu tu...so, ramai ler yang tak dapat join.. mungkin tak de rezeki kami untuk berjumpa kot.. tapi organizer kami Rohaida (ida), aku sangat2 respek ngan dia.. walaupun ada Mtest pada hari sabtu.. dia tetap join kami.. havoc! pagi sabtu tu dia bergegas check out untuk menghadiri exam... sanggup berkorban untuk kawan2 sume.... ida.. we all love u...:)...

aku sampai di tempat kejadian pukul 3 ptg.. hanya ada munirah dan ida sahaja.. kami pun berjimba la dulu bertiga sebab gadis2 lain sampai malam sebab ada hal masing-masing.. takpe2... janji sampai sudah..;)..
lepas je sembahyang maghrib, bermula la sessi untuk bbq... saat2 kemuncak program... kawan-kawan yang lain pun sume dah sampai... kalu sume sampai awal.. lagiiiii bestttt... nk buat camne kan....


aku,ida dan munirah... konon2 naik moto la tuu...;p




tgh hidupkan api.... meriah sgt.... semangat kerjasama....:)

ok... layan gambar je la dulu ye...hihihi...


masa ni kitaorang tengah duk bakar ayam... lelaki duk control api... tepi pantai ni gelappp sangat.. nak tengok ayam masak ke tak sangat la susah..kena guna henpon suluh tengok ayam...nk bergambar pun tak clear sangat.. sangat-sangat suka keadaan mase ni...macam-macam ragam ada...


lepas je bakar ayam.. adelah taim makan... makan dan makan..hahaha... masa ni kami makan mengadap pantai... bestt o0o mkan sambil tengok ombak, tengok bintang... sangat2 indah saat-saat itu........

menu kami malam tu adalah ayam bbq, laksa penang, nasi goreng... puas makan kami berjalan-jalan di tepi pantai... macam dalam drama pulak aku rasa feeling duk berjalan tepi pantai malam-malam...haha...


makan ayam ngan laksa penang perut kami dah sendat.. sebab ayam super duper besar... nasi goreng kite sambung lepas ni ye.. laksa tu sebenarnya tak berapa cukup so aku ambik semangkuk then share 4 org.... sharing is caring...hehehe...:D..


lepas makan-makan sume kecuali nasi goreng kami makan sessi penutup makan-makan pada malam itu..kitaorang buat aktiviti botol beracun ni di tepian ombak..hihihi... suke pulak aku rasa mase ni.. yela.. selepas 5 tahun...ni baru kami jumpa... duduk dalam halaqah macam ni... saat-saat berharga... bila lagu tu berhenti di saat botol di tangan anda... anda kene jawab soalan2 cepumas yang akan ditanya oleh kawan-kawan yang lain..

lepas sessi main botol beracun... si gadis-gadis ni duk main pasang lilin ni.. comei giler sebab tepi pantai kan gelap... sakan bergambo ngn api lilin ni... kami nyanyi2 disini... best sangat malam2 lepak macamni... geng2 lelaki redha je la tengok gelagat geng2 perempuan ye...hahaha...


masing2 tanpa segan elok je baring,duduk atas pasir camni... suke suke suke...:P...


aktiviti bergamba la pulak ye.. penting ni..kenangan abadi diabadikan..hehe... lepas puas lepak bersama-sama di tepian pantai.. jam pun dah menunjukkan hampir pukul 1 pg..kami pun masuk dalam bilik masing2... selesai membersihkan diri... masing2 ambik tempat di katil masing2...

aku jadi panglipurlara malam itu... sampai ade yg tido lewat sebab duk dengar citer2 aku.. hahaha... ampun ye kawan2....:)...

kali ni kitaorang wat bermalam.. cipta kelainan.. dan feel dia pun berlainan sebab masa kitaorang bersama sangat la panjang.. tu pun aku rasa masih rasa tak cukup...;(....tak cukup untuk kami makan, tido, sembang, bergambar bersama-sama... terasa cepat masa berlalu.. ya Allah.. terima kasih di atas segala-galanya.. daku tersangat bahagia diatas jalinan persahabatan dan jalinan ukhwah ini... aku tak tahu kenapa lain benar rasa perasaan kali ni.. rasa sedih semacam bila saat berpisah dengan sahabat2.. sorang-sorang ku cium pipi.. tanda aku bakal merindui kalian sampai bila-bila.. kalau boleh.. aku nak bersama hari-hari macam ni bersama mereka... namun, tak mungkin benda tu akan dapat..

inilah nilai kasihsayang yang Allah kurniakan... baru aku sedar.. betapa aku sayangkan sahabat2 aku.. aku tersangat2 rindu....rindu dengan telatah dan gelagat mereka... ya Allah.... di saat entry ni di tulis pun.. aku rasa sangat sayu..menangis...
RINDU RINDU dan MERINDUI.....


-bersambung-

2 comments:

Mama Hanim II said...

slmt kembali..

seroja said...

thanks mama hanim...
keep in touch..:)