Wednesday, June 17, 2009

~selamat tinggal LEGENDA~

esok....
adalah hari terakhir aku kat sini....ari khamis dah nak balik kg...yeay! next semester aku kene praktikal..
s0, bulan 7 ni aku just datang register n balik kg balik untuk praktikal training..

aku nak praktikal kat trg la senang..dekat ngan family..tak nak duk jauh2 lg dah..kat cni susah..tak de transport nk ulang alik gi praktikal nanti...


bangunan yang aku terpaksa mendaki hari2 untuk gi klas..


ini juga bermakna...aku mungkin dah tak menjalani kehidupan di Legenda..mungkin aku akan menjejaki lagi di sini...tu pon untuk sebab nak register n nak hantar report praktikal nanti..

bila teringat2 balik...banyak kenangan2 di Legenda..aku tahu..banyak duka dari suka kat sini... tapi tak pe..bende tu la mengajar aku segala2nya...biase lah..kehidupan..kene redah susah dulu baru dapat bahagia...

ramai yang tanya..kenapa studi kat Legenda? kolej swasta...mahal lak tu... hmm..aku pon tak tahu kenapa tiba2 hati jadi stuju nak studi kat cni sedangkan mase aku lepas STPM dulu aku dah berniat aku tak nak blaja jauh2...tapiii mungkin sudah rezeki aku kat sini...bila family stuju semua..datang la sini ngan si Lieya tu....aku kenal dia ni dari zaman aku skolah STPM lg...sampaii la sekarang dia jadi rumate aku...nanti praktikal pun di company yang sama...

dulu mula2 aku register sini..makcik2,pakcik pandang seblah mate je aku nie...biase la...studi kolej je kott...bukan U..aku tekad dalam hati..biarlah dorang nak cakap ape pon..dah kalau masuk U bila abes blaja takat nak tanam anggur watpe kan....janji kat mana pun kita blaja janji dapat keja...bende tu yang kita nak...

studi kat kolej swasta ni 1 je problem dia...DUIT...yang laen ok je..pestime aku datang cni..masa ni la baru aku blaja hidup jauh2...hidup susah...nak tnggu MARA approved..mak aihh punye la lama...tak silap aku setahun baru dapat sebab ada kesilapan skett..hangen je aku mse tu.. yela..tak nak la menyusahkan makpak kita...tapi oleh kerana aku dapat lambat pada yang sepatutnya...nanti sampai aku praktikal aku maseh dpt MARA...





kat hostel dia OK..dari daftar sampai la abes blaja...duk la ko umah tu sampai abes..takde la istilah pindah randah setiap sem cam budak U tu..makna nya life macam umah sendiri...ko leh angkut apa saje..kusi meja, tv,dapur, periuk belanga, nak letak astro bagai suka hati ko la..janji bayar la astro sndiri..hehe..gila ape kolej nak bayarkn..cukup la dorang tanggung bil elektik budak2 on9 sampai pg...pc tak tutup...lampu umah sentiasa terbukak...


teringat plk pestime datang..aku ngan lieya la rasmi umah nie..masuk umh kosong...Ok la..tak de la ada masalah nak sesuaikn diri ngan senior ke ape kan..1 umah ni 6 org...1 bilik berdua... setiap bilik ada toilet...takde la nak tnggu turn lame2..barang2 kita pon tak de orang usik...hanya kita dan rumate...aku ngan liya mase ni bosan giler..tb takde ape takde....rase nak menjerit2 je...
baru tahu susah hidup berjauhan ngan family...huhuhu...


aku pasti akn merindukan bilik dan katil aku ni...kan lieya kan...haha...

akn aku ingat kenangan disini sampai bila2 pon...nak2 lecturer aku...kitaorg memang closed.. rindu la...ngan kawan2 lg....sob sob sob....;(

cukup la tu je aku membebel tentang kolej nie..hehe..

aduhh penat nyer hari ni...nak kemas2 barang dulu.. esok sudah mau pulang ke kg...huhu...

nanti update lg...

**gamba2 tersebut aku rembat dalam website kolej...hehe**

9 comments:

lieya shayunk said...

ya btl tu....pasni mesti kite saling merindu ini tempat kan...huk3....

seroja said...

haha..
tau xper..
sob sob..
sedih gok posen tringat kenangan2 nie..

rizz said...

kolej lagenda eh..cntek gak ek hehee

j0jet said...

Ko tau seroja, aku sgt merindui itm jengka even mase blaja dulu punya la bosan ..

Mesti ko akn rindu kolej ko jugak !

naz said...

cantik tempat tu :)

Dee said...

ceh..mati2 akak ingat lieya amik gambar tu..padanlah cantik bebenor..tp mmg cantiklah kolej lagenda tu..

Dee said...

sorry...salah nama lak..tgk muka lieya kt atas tu jd konpius..serojakan..hahaha..

c-idah said...

jgn sedih...
kuatkn smngat..

atiqah hanani said...

dah setahun dah rupanya xdengar berita akk... huhu.. rindunya kat akk...