Thursday, March 26, 2009

sudah sehat pon...

salam semua...

sebelum nie ada aku penah story mory pasal adik aku yang operate jantung kan...
saat hati nie teringat kat family...teringat lak kat adik aku...tu yang post entry nie...

sekarang dah ok pun dia...baru-baru ni ada gi buat medical check up kat Ijn..dan berita baik nya mungkin akan datang kalau kondisi nya baik..dah xyah makan ubat lagi.. adik aku lega la sebab dia takut nau kena makan ubat seumur hidup dia...bagus la kan..xyah la nk kena telan dadah lagi..hehe..sebab apa masa lepas operate dulu dalam badan dia dah di masuk kan morfin tau.. sekarang dia dah mampu tarik nafas lega bab2 ubat...

dia cepat baik pun sebab mak aku kasi dia makan ikan haruan hidup2...huhu...n suh dia makan gel gamat..hasilnya memang bagus sampai dah tak yah makan ubat lagi!

sekarang pun dah boleh main futsal..tu pun balik dari main futsal mengadu kat aku yang jantung nya berdegup kencang yang amat..tu la pasal..yang ko gatai gi maen sape suruh...huhuhu...
tapi still tak leh buat keja2 berat selama 3 bulan..

ni la rupanya parut operate tu sekarang..huhu...



teringat pulak mase dia kat Ijn..layanan staff2 Ijn memang tip top.. bagus sangat2....nurse, doktor, receptionist, sume bagus ok...memang berpuas hati laa...

dan satu lagi..aku nak ucapkan mekasih banyak2 kat kerajaan Negeri Terengganu.. sebab segala kos pembedahan sebanyak RM 10k di tanggung sepenuh nya oleh kerajaan.. n mak aku hanya bayar Rm300 je! alhamdulillah..bersyukur sangat2... tiket bas pon free, kerajaan tanggung..untuk dua org...so,xde la family aku terbeban sangat kalau nak gi Ijn ada medical check up ke apa..tiket bas free...

teringat pulak kat kanak-kanak lain yang susah xde duit nak operate..masuk paper..masuk tv mintak derma..sedih sangat2...tapi adik aku alhamdulillah...Allah swt mempermudahkan segala2 nya...

dan selepas operate kerajaan Terengganu kasi lagi RM 1000... kepada pesakit...! terima kasih sangat2...*bangga seketika menjadi anak terengganu..hehe*... tapi aku xsure la kerajaan negeri trg je bagi atau memang semua pesakit dapat...

semoga adik aku sentiasa bersyukur dengan segala2 nya...hargai pengorbanan mak ayah dan saudara mara yang banyak berkorban time kau operate dulu....


7 comments:

baSIkaL_iDamaN said...

yeah2....
seharusnya adek kamo menghargai segala usaha parentsnya..
=)

sEr0ja said...

betul tu...
jgn lupe diri dh la...

♥chentaMAYA™ said...

alhamdulillah~

rizz said...

aduss takot lak tgok dada tuh:'(

PinQib said...

sakit ke??

muga cpat sembuhh.,,

~floha~ said...

idup terengganu.....huhuhu...
n selamat datang ke jln 1way ganu....
huhuhu........

joegrimjow said...

arwah ayah dlu pernah gak
smoge cepat sembuh