Monday, March 23, 2009

tahniah dan takziah.....

semalam aku mendapat dua berita..... satu berita gembira..satu berita sedih.. berita2 itu daripada sahabat2 lama di zaman sekolah dulu...

kawan aku norhidayah dah selamat bertunang semalam.. dah lame dia menyepi..tiba-tiba kol bgitahu dah bertunang pon..asal nya plan nak bertunang bulan 12..tapi jadi terlewat jadi bulan 3.. so dia malu nak kontek kitaorg sebab pertunangan dia yang asal nyer plan bulan 12 tu cancel... last2 jadi jugak akhirnya..baru lah kontek kitaorg balik.. xpe la..dah kalau name nye jodoh.. lambat laun..bersatu jua...ye x...??

tahniah sahabat ku...akhirnya bertunang jugok mu ida...hehe


bersama tunang tersayang..,semoga kekal ke jinjang pelamin..sampai ke hujung nyawa...

bahagia apabila tengok sahabat sendiri bahagia...aku pula macamane..??hehe..=P

InsyaAllah ida...ada rejeki aku ngan ya gi ah umh mg kat kemaman nung...nak tengok mg tunang xdang dh..huhu...xpun nak maen pakat terjah je kg gong pauh tu....kasi gempak ket.. ke guane ya..ada brannn?? hehehe..=P


----------------------------------@@--------------------------


dan tak lupa takziah la buat kawan aku sebab kematian abang dia kerana jantung tersumbat.. Al-Fatihah....semoga isteri dan anak2 beliau tabah menerima ujian Allah swt....

terbayang seketika kalau aku kehilangan insan tersayang di saat diri dan anak2 memerlukan nya...nauzubillah...betapa berat menanggung dan menerima Qada' dan Qadar tuhan..
semoga kita sentiasa tabah menghadapi segala ujian Nya...

9 comments:

lieya shayunk said...

0f c0s la berannn...tungguuuu...terjahan kami berdua....

bkn abg nas melodi je blh terjah taw...muahahaha...;p

mademoiselle azieshakespeare said...

nice, colour nye :D

inila hidup, kan..
ada gembira, ada sedih

juelee said...

wah macam kawen dah majlis tunang nyer.. grand gitu, akak dulu tuinang, omak eh tak bagi amek gamba berdua sob sob sob... tapi cueik2 gak amek hahaha

sEr0ja said...

::cik ya::
hahaha..tnggu kan lah kedatangan kite ye...

kena g gok sbb ye jeles kang...=P


::azie::
tu la..comei kaler pepel..=]
btul tu..mcm2 ada kisah suka duka..

sEr0ja said...

::kak juelee::
a'ah dia mcm grand skit..ank bongsu kate kan kak..huhu...
oo akk curik2 amik ye..nnti sy bitau mak akk..hehe..=P

maswani said...

hidup ini ada Qada' dan Qadar masing2..semuanya urusan Tuhan..

sEr0ja said...

betul tu kak..kita sebagai hamba kena redha dgn segala ketetapan itu..

AiZouL tHe aBg keChiK... said...

bru terjah ini blog.
btunang dah mcm kwen tu..
hahhaha

sEr0ja said...

haha..
tau xpe..;)