Wednesday, May 6, 2009

cerita basa basi.....

salam semua.. dah lame tak post entry..ada yang rindukan saya tak..?? hahaha...ayat macam mintak penampar je..hikkksss.....=P...

cuti minggu lepas adalah sangat menyeronokkan ye tawan-tawan...hehe...dah la lepas exam..berpeluang pulak bercuti,,memang heaven la...;)..

ni aku citer je skali harung...nampak nau pemalas nak wat part 1 , part 2, day 1, day 2 bagai...kan korang muntah lak baca...hehe...


berjalan sakan..start daripda hari jumaat...aku, lieya n maiza gi umah makcik maiza,( mak su)... umah maksu dokek ajo ngan hostel aku nie..kat Lenggeng je...

so, sabtu tu mak su ajak kitaorang pi majlis kawen..kebetulan pengantin tu aku kenal..mak bapak dia berniaga nasi kat kolej...dah lame tak gi kenduri..ape lagi..laju je..hehe...


lauk nyer cam tak bestt je..huhu..sume org komplen...so bukan tekak aku yang salah..;p


siap ada persembahan nyanyian bagai..ala2 je suara dorang..baik pasang lagu...;p


sesudah je makan kenyang kitaorang bergegas balik umah..kate ada plan lain..hehe... bersiap2 segala bagai..kitaorang gi..................................PD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yes yes...korang tau tak..betapa melonjak2 nyer hati aku..rase nak pinjam micropon surau kat kG maksu..nak wat pengumuman yang kitaorg nak gi pD...haha...yela..sebab kuciwa planning tak jadi sebelum tu.. dalam perjalanan asek berzikir je ko..takot tak jadi lagi..haha..bila kitaorang lalu je kat tempat keta rosak ari tu..teringat plak kenangan lame kat ctu...huhu..akhirnya kitaorang sampai jugak kat pD...alhamdulillah...;)



org seblah aku ni ngah saket pewot time nih...ajak terj0n laut pon jual mahal...haha...


ramai giler orang..suka aku tengok...ari cuti kate kan....


antara makan2 yang kitaorg bwak..puding cocktail tu maveles...sodaaaaaapp...;).


syok giler main ombak..aku tenggelam pon ada...hehe..pic mse berjimba main air tak de la..masing2 terjon laut..kamera2 ni dah takde nyer...hehe.. lepas makan kitaorang terjun balik main air..cam kanak2 pon ada..hehe..ape aku pedulikkk...dah la lame tak mandi laut nie..hehe..name je duk terengganu...'bandaraya warisan pesisir air'..tapi nak mandi laut pon susah..huhu...

hari dah magrib...kami pon beransur2 pulang la...kitaorang tak balik Lenggeng umah mak su.. kita org tdo umah Mak ngah..kat Mambau...pic kat umah mak ngah tak de..memasing dah fenat..aku plak di serang sakit perut..uiii memulas 480 darjah usus aku nie..huhu..


Esok nya Ahad...mak Su gi beli lauk bagai kitaorang nak masak2 kat umah atok n nenek plak....vr00ommm...gerak pi Sendayan plk...see..berjalan lagi... gi umah atuk bestt..ramai rakyat nyer..tak sombong plk tu...

hambik..skali penuh meja..setelah masing2 penat bersilat kat dapur...;).. sepanjang aku kat sana..asek makan je memanjang..kalau seminggu duk sana..kompem2 lagi double la tembam membam aku nie..huhu...


aku n lieya..kami very the chubby..=P...


aku n maiza..di celah2 taman umah atuk...taim ni nak balik dah...bila la akan sampai lagi kat sini...;(

balik dari umah atuk...kitaorg singgah kat Jusco seremban 2...kitaorg tak penah singgah sini tau..walaupun bas kolej ada hantar pi sana..ari tu jejak la..bagi aku cam tak yang bestt sangat la...bestt terminal 0ne lagi..wuhuhu....


balik dari gi Jusco..singgah sebentar kat City Park..tengok ikan2 kat situ...tenang pikiran...hehe..

besar2 ikan kat cni..rugi lak time tu tak beli roti nak bagi makan kat ikan2 nie..


muka org epy boleh berjalan...pelancong kate kan..kitorg bertiga ni made in Terengganu,,,;)


yang seblah kanan aku ni mak su...


hari dah malam jom balikk..mata aku dah ngantuk..balik umah mandi then tido terus..huhu.. hari Isnin..aku ponteng kelas..haha...rupa2 nya memang kelas ari isnin tu terbatal..fuhh selamat...hehe...

mak Su..mekasih di ats segala2nya...dan mintak maaf juga...


segala kenangan akan ku abadikan dalam lipatan sejarah memori..tak kan mungkin terpadam walaupun tak dapat di putarkan kembali...aku bakal meninggalkan segala2 nya yang ada di sini...


6 comments:

Eazy Izzuddin said...

tahniah!...
ada awards menanti anda di blog eazy izzuddin...
thanks be my follower..
sila ambel ea
=D
xD

☆ lieya latif ☆ said...

oooo rupenye kawan lieya yeak...patut laaa cam kenal jek mase tgk pic2 ni sume he he he he.....

bagus korang ni rajin ma sak kalo gi umah org, akak suke jenis yg camni, ringan tulang....

lieya shayunk said...

woiii...gmbo kt umah atok very the gemukks la...uduh...hak2....

org cirit mula2 je xb0h turun laut...pahtu die plk yg hover keyh...ahaks...lalala...;p

seroja said...

::eazy izuddin::

ok..nti sy ambik..
thanxs ee...;)

seroja said...

::lieya::

beng ah,,mg letok pic uduh aku ngat..haha..

olos..chubby pon comei la geng..haha..

seroja said...

:: kak lieya::

a'ah..kitaorg duk satu bilik..hehe..

kak duk umah org kena rajin...sian kat tuan umah..hehe