Wednesday, February 18, 2009

bibik oh bibik...

sebelum ni kan aku dh pernah cite siling umah aku bocor kan.. ari ni balik je exam...basuh baju segala.... dh setel sume..mata pun dh layu n kuyu... al maklum la semalam xckp tdo sebab nk exam pagi td... aku n rumate pe lagi....beradu ler....fuhhh...syok giler..hehehe....

then..tiba2 pintu bilik aku di ketuk oleh housemate aku...dia nk pnjam sweater...
aku tengok kat luar bilik ada air.. sampaikan dah nak masuk bilik depan dh..
aku tnye la housemate tu...

"eh kenapa tu...sape yang buat?"

"ala tadi kan hujan..basah la sume..."

what????????????

adesss..penat la aku macam ni...baru je nak rilex2 malam ni lepas abes exam.. dah kena lap lantai...aiyooo....

see...air hitam sbb hujan menitik di ats kain berwarna hitam...kaen tu turun kaler.. ni la hasil nyer...huhuhu...


dalam hati aku berdetik...hampeh nyer housemate..ko tau umah dah basah.. tak reti2 ke nak lap... die biarkan aje....siap nak kuar agi tu...gRRR...sabo je la... alih2 aku jugak yang kena.. memang xde perasaan nak lap....

time hujan aku ngah syok tdo...so..xde la nak g tadah air segala tu...adess...
penat je wat repot...maintenance dtg tgk je...baiki nyer idok...

nak je jerit bibik oh bibik...tolong lap lantai ni ha... tapi apakan daya...
alih2 aku sendiri yang kena jadi bibik seketika....huhu...!!

6 comments:

aDuKa イスラム教 said...

sabo sabooo.. at least lps ni ade dh cert jd bibik..hahaha =P

sEr0ja said...

haha..xmo la jdi bibik...
nehiiiii....=]

DrSam said...

sabor...besar pahala tu. lepas lap boleh sambung tidr lagi

atty's said...

ko ketuk je sekali housemate ko tu..pemalas sgt..

sEr0ja said...

::dr sam::
xsambung tdo dah lps tu.. feel dh xde..hehe...

::atty's::
a'ah kak..nk je ketuk..tp sabo je la..huhu.. bila tnye kamu wat pe time hujan turun tu...knp xtadah air..dia ckp tgh surf tenet..hadooiii...
xsedar air menitik...huuhu..

dakgilachoc a.k.a nani said...

sabo byk2...tp lau akak la..maybe dah kena maki hamun housemate tu..ekekekeke....