Sunday, April 26, 2009

planning yang tak menjadi...

Bila kebosanan di hujung2 minggu ni kan..aku teringat la pula kenangan masa hari minggu yang lepas...planning onthespot tak menjadik..haha...AWAS INI ENTRY PANJANG...;P..

al kisah nya kawan aku 2 orang (Eira ngan Anis) , yang dah abes blaja n dah keja pun..datang mai kolej..nak amik transkrip result n hajat nya nak jumpa lecturer aku yang nak berhenti keja tu. so, alang2 tu dia mai la jumpa aku sekali..aku kemain sonok lagi aa...yela..aku rindu sangat2 nak jumpe dorang tu since dorang dah abes study kat cni aku tak jumpa2 lagi ngan dorang..

ari sabtu tu...aku lepak2 la sama-sama..duk sembang itu ini...last2 kawan aku, Eira sajes kan nak tengok wayang...cite Jangan Tegur...last2 aku pon sebut nak gi PD..so, dorang ni on aja bah... dan dan tu jugak kitaorang bersiap then gi pD!.. memang tak di rancang langsung walaupun pada masa tu gerak hati aku mengatakan macam tak yakin je boleh sampai PD tu.. tapi tak pe la..


kitaorang gi berempat, eira, anis,aku n lieya..act, eira ni pinjam keta abg angkat dia..so, kitaorg gi ngan keta tu la..di awal perjalanan ok lagi...last-last...hampir nak sampai kat pD dah..mase tu kat highway PD..dalam 15 min agi kot nak sampai PD..keta yang kitaorg naik wat hal.. adoii..aku dah cuak dah nie..takot la..dah keta tu keta orang..


bayang kan la kat highway tu panas giler ok...mase tu kul 2.30pm kot.. kitaorg duk je dalam keta tu..macam bersauna dalam keta tuh! haha... nak kuar keta lagi la macam kena bakar kulit..sabor je la..usaha nak mintak tolong pon susah..sebab yang problem nyer tayar keta tu..bukan nya enjin..tak kan aku nak libas2 tudung di tengah highway panas tu nak mintak tolong...hahaha! nakal pon ada mase tu...


last2 ada lah abang gagah perkasa yang keja ladang kelapa sawit tolong tengok2 kan..dia tak leh wat ape, sebab dia bawak lori..peralatan pon opkos la besor kan..alahai..camne nie..cuma abg tu dh dapat detect rosak kat mane..berbanding kitaorang ni yang tatau pape..huhu..pandai naik je...haha..:D..


lame2 tu ada lagi pakcik yang naik motor plak mari tanya...sah2 dia naik motor..nak tolong ape..tolong tengok + tanya boleh la kot..haha..dia tanpa di suruh dia kol PLUS....rajin nau..padahal PLUS tak nampak bayang pon..huhu..


kitaorg kalau boleh nak cuba setel sendiri dulu..tak nak menyusahkan orang..tapi nampak cam tak de jalan dah..so, si Anis pon kol la pakwe dia..seb baik pakwe dia budak kolej aku gak..tapi nak boleh tunggu pakwe dia datang..mak aihh lambat jugak tu..hampir 40 minit kot..bersauna la ko dalam keta tu...huhu... tapi tak pe la..orang datang tolong pon dah kira bersyukur....;)

tu dia hero2 yang ngah tolong..Along ngan Abang ape ntah name nyer...huhu...

tapi naseb kami agak malang...dah bape kali along try n error..tapi still tak leh gak..nampak nyer Eira terpaksa panggil tuan empunya keta tu gak...dah leh wat ape dah..no choice! masing2 dah di selubungi perasaan bersalah..menyusah kan orang..dan mcm2... tapi dalam masa yang sama,,kitaorg bersyukur..sebab kitaorg tak de ape2...selamat je..alhamdulillah..;)..



akhir nya tuan empunya keta datang..abg Saiful ngan sepupu nya...aaaaa...still tak leh wat ape2 gak..ampun bang...ampun...!! huhu...sian abg tu kol sana sini...last dia kol penarik keta tu..adoi...tak sangka masalah tu berlarutan..


tadaa..kete dah kena tarik setelah perbagai usaha membaik pulih di lakukan..huhu..


dalam menunggu keta siap di kerja kan oleh hero2 tersebut..kitaorang snap pin sana..snap pic sini..boring...dah puas bergurau senda dalam keresahan hati.. perut lapar nih..kitaorng tak makan pape lagi dari pagi! planning sampai kat pD nak makan la..dah terjadi camni tengah jalan..nak makan ape nya.. tahan la perut tu..


lagi pon dalam keadaan macam tu perut pon dah macam tak lapar..dah tak de selera...
rasa kecewa dan bersalah menjadi2..tapi kitaorg tak mampu buat apa2..benda dah nak jadi.. kalau kitaorg tak gi pD pun..keta tu tetap rosak gak..cuma di tangan sapa tak tahu..kitaorang duk kat R&R PD tu sampai kul 7pm ok! sabar je la..tapi kenangan di sana tak mungkin aku lupa kan...uhuhu...


lepas anta keta kat bengkel..abg tu suh awek dia masak kan untuk ktaorg..kitaorg rushing gi umah kak Ely plak kat Rasah Jaya...naik keta along..naik berEnam ko...cam sardin..miahaha!;)

bila sampai je umah kak Ely..boleh plak along sound pedas kat kitaorg..

"ok..kita dah sampai PD.."..

chaiiittttttttt!!..kuang ajo ko along..haha..pelis la 'jangan tegur' kenangan silam kita di 'pD'..ok..haha...


kak Ely masak kan spagetti ok..tedapp..cuma tawar je skit,,hehe...


tu dia kak ely ngan bf nyer penaja mkn2 kitaorg mlm tu..thanxs manyak2 kak Ely..;)


kitaorg sangat2 la penat...penat bermanda manda peluh di PD kate kan..hhuhu.. tapi oleh kerana planning asal Eira dan Anis nak gi umah lecterer aku..sampai je kolej kitaorg mandi2 then rushing gi umah lecterr aku plak.. dekat je..dalam hostel kolej je..berkampung la kami di sana.,,kitaorang tdo umah lecturer malam tu...


dah penat bercerita dan bersembang ngan lecturer..pang pung pang..riuh rendah ok..huhu...kul 2 am baru masing2 tdo...lame tak jumpa..tak abes2 cerita....


best kan tido ramai2 cenggini..aku ngn lieya x termasuk dalam gamba tu...hehe... pic terpksa di conteng2 kan sedikit...:D..

sampai ke hari ni..kenangan tu buat aku tersenyum dalam kecewa...korang bayang kan la..aku tak pernah ok gi tempat macam tu sepanjang aku 2 tahun setengah kat n.9 ni..abes2 aku gi tengok wayang..men bowling, karaoke, soping moping,tu je la koje aku..nak gi pD, ke Ulu yam ke..Jeram toi ke..nan ado nyer..tu yang aku kecewa.. pengalaman pertama yg kecewakan aku..huhu...;(....

Jangan Tegur pun tak dapat teng0k...PD pun ntah di mana...sume xdapek...huhu...

tapi tak pe la..ia meninggalkan 1001 kenangan yang amat indah walaupun planning tak menjadik.. along ngan abg thanxs eh jaoh2 datang tolong ktaorg...korang memang bestt,,spoting abess..layannn ye kpala ktaorg nih.. tenkiuuuu...;)

eira n anis..nanti kita jumpa agi..kita berjimba sama2 lagi..eira..kamu adik akak yang bestt giler..kpala gila2.. i likeee...miss u so much dear,,,,!

to cik ya...kawan..naseb kite ler..kenangan suka duka kita,,,;)..xdok rezeki weh nok gi di nung..;(..


tapi tak pe la..dalam hati aku terdetik,,dah kalau Allah swt tak izin kan..datang la pertolongan macam mane pon..tak kan terjadi nya sesuatu itu...aku terima je la.. mungkin kalau kitaorg terus pergi..sesuatu lebih buruk bakal berlaku mungkin...




p/s: entry terpnjang aku kot wat stakat nie..hehe...;D..aku nak gi study...esok exam...wish me luck k..babai..;)..mane bleh tak de pic aku kan..hehe...;)..

17 comments:

lieya shayunk said...

kenangan yg takkan aku lupakan....
huhu...

rizz said...

alaaa kena tukoo taya la plakk yer hihiii

sEr0ja said...

::cik ya::

ya betol..kenangan kite bersama..huhu..

sEr0ja said...
This comment has been removed by the author.
sEr0ja said...

::rizz::

a'ah la..
hehehe...

potong plan btul la tayar nie..hihi..

Atan said...

tak ajak pon

mademoiselle azieshakespeare said...

bab makan tu yag best :D

naz said...

korang drift kan :)

sEr0ja said...

::atan::

tatau plk nk ikot..=P..

sEr0ja said...

::naz::

bkn ai..drebar la yg drift...;)

sEr0ja said...

::azie::

a'ah...nak2 org yg masak kan..hehe..;)

♥miss zaza♥ said...

uihhhh
mcm2 ehh
part plg best tang spagetthi tu ;P

sEr0ja said...

haha,,,
bab org taja makan mmg best...=P

Eazy Izzuddin said...

gud luck exam..
xD
hehe

sEr0ja said...

thanxs..
hehe..;)

j0jet said...

gile panjang entry nih!!! weiii seroja kite nak award gakkkkkkk!!!

sEr0ja said...

hahaha...
kan da ckp,
ni entry pnjang..
ngee...

amik je jojet..
xkesah...hehe..;)