Tuesday, January 13, 2009

kempen derma darah...

aku dah lama tingin nk derma darah nie..
drp umo 19 lg...
smpai skrg...
hajat x tertunai lagi...



dorang dtg kat kolej every 4 months...aku xnk lepaskn peluang yg ada lg!


1st time mencuba naseb nk derma time umo 19 tu la..
org hospital dlm kat skola...
mse 2 aku upper six...
sume nyer lps...

tp bila time ambik tekanan darah,,
abg tu tnye...
penah bertindik ke ape x..
aku terlanjur la bgthu aku bertindik tlnga last year*pd mse tu la..
die tnya..btul2 ckp 12 bulan ke x?..
klau x ckp..xleh nk derma drah..
die ckp ubat di gunakan mse nk bertindik tu..
ada effect nnti...
aku pon xbrani la nk tgggung risiko tu...
sbb aku rse xbtul2 ckp 12bulan tempoh aku bertndik tu...
kuciwa nyer hati,,,
mak aiih...
Tuhan saje yg tahu...


lps drp 2,,,
nmpk je peluang2 yg ada..
bila aku g seremban...
ada je kat terminal one tu..
kat kolej aku pon sllu dtg,,,,

TAPII.....
aku xde teman..
rumate aku nie...
yg slalu ke sana ke mari ngn aku nie...
penakot ngn darah...
so...die pon takot nk teman aku..
so..aku xde teman..
xde kekuatan laa....huhuhuhu.....

so...oleh krn aku ada geng yg nk teman kn aku esk..
aku nk try la p derma esok..
kpd insan2 yg memerlukan...
heheheh!!
arap2 lepas la ye...
aku nk derma gak!!
so,,arap2 sukses la ye....
takot xlepas je..
xckp zat besi la..apa la kan...
heeee~

8 comments:

lieya shayunk said...

wakaka...
aku mmg penakut bab2 darah nie...
xleh jd nurse dan sewaktu dgnnya...
keh3..;p

dakgilachoc a.k.a nani said...

akak 1st time derma darah masa study kt U gak tp x derma dlm U..derma masa gi jalan2 kat mall..kebetulan kt concourse tu ada derma darah so stopla jap..akak derma sket je dik dlm 2 pain ke 200 pain erk..lupa la..tp kan darah akak lembab gila nak kuar..kwn akak dah sudah akak still terbaring lg sbb darah akak slow ya amat..hahaha..maybe tekanan darah akak rendah dik..tp pengalaman tu seronok bila dikenang..skrg ni lum berkesempatan nk derma lg..:(

dakgilachoc a.k.a nani said...

dik, weekend ni buat apa? rajin2 add ym akak yer..nani_chocaddicted. leh kita sembang2..:) and suh lieya add akak jgk k...muahhhhsss...

mummycool said...

banyak betul halangan nya kan yang... apapun make sure dah makan semua sebelum menderma.. takut kang pengsan pulak yang....

nurulhuda abu bakar said...

hi seroja,

last week ada acara derma darah kat kl sentral, i ada buat entry, hehe

tp tak derma pun, just tgk je :)

atty's said...

kty penah dah derma 3-4 kali..

khir said...

saya dah 3 kali derma darah, first time derma masa upper 6, time tu takut2 berani je tapi derma jugak, kali kedua and ketiga kat unisel, best la derma darah wahai fiezaaaaa

Tie said...

salam....ooo...kak tie tak pernah derma darah... Teringin gak...tapi takut pulak daa....