Thursday, January 22, 2009

tahniah dan alhamdulillah...=]

hari ini, (21 jan 09) adalah hari mengundi Majlis Tertinggi untuk Majlis Perwakilan Pelajar(MPP) kat Kumpulan Kolej Legenda...means kolej sy la..hehehe...

bila first time tengok calon2 tu..waaahhhh...sangat tercabar okeh....
act, kolej sy ni terlalu2 la ramai bebudak international ni...
nak2 golongan berkulit hitam..puak2 nigeria tu....
die giler berlagak kat sini...bawak kereta ntah ape2..
laju giler...smpai kite si pejalan kaki ni rase tak selamat....

s0...jawatan president MPP tu antara budak local ngan budak international..means..Malaysia bertanding ngan Nigeria....dorang punye la semangat berpuak2...kitaorg pon gerun....
menjerit sana sini..entah ape2...sy pon takot berada di bumi sendiri...huhuhu...

persaingan sengit giler..puak2 dorang sumenyer turun mengundi..
budak2 local..xtau la semua turun mengundi atau tak...
berdebar2 menanti keputusan....

after class...aku n de geng,,,g la mengundi...



kul 10.00pm...alhamdulillah...
keputusan berpihak kepada our local student....


abg rasyid rohim...
Tahniah ye!!

alhamdulillah...lega hati..aku xdapat bayangkan la macamane terjadi kalau nigeria yang menang...abes la student2 melayu....

sekarang ni pun arak sanasini...ee...bahaya btol la...yg paling di kesalkan sekali adalah 'gadis-gadis' melayu yang 'layu' di tangan si berkulit hitam....
felik haku...dorang tu nak duet si nigers tu jerk....
tu yang ambik nigers drp local sudent ni....

sekarang hostel bdak2 local di kawal ketat supaya budak2 international xleh masuk..takot diaorg mengamok menjerit sana sini...tadi pon aku tengok duk tepi jalan pasang lagu kuat giler... tensyen agaknyer puak2 die kalah...huhuhu...

walaupapepon...semoga president kali ni menjalankan tanggungjawab sewajarnya...

8 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

iskkkk takut akak baca citer ko ni dik...bahaya kalau dorg menang..ntah apalah dorg wat nti..apapun Alhamdullillah student local menang..kita kenalah bersatu hati..jgn benarkan bangsa lain jajah kita lagi..

bB sYasYa said...

seroja study kt mne ye?

mummysyafie said...

akak time belajar dulu mmg tak amik tahu semua ni..sungguh kejam kan..hhihihihihi

sEr0ja said...

::kak nani::
a'ah kak...asalkan bdk2 melayu
saling berganding bahu,bersatu hati..sure kuat punye...jgn biarkn bumi kita di jajah...mmg takot pon kak..kdg2 rase cm kite je yg p blajar kat tempat dorang....

::bb syasya::
i study kat kolej legenda,mantin..

::mummyshafie::
zaman mami dulu laen kot...
sekarang xmcm dulu lg dah...=]

juelee said...

iskkk takot akak baca cete ko nie...
demi dwet sanggup serahkan apa saja..
adoiii.....

sEr0ja said...

tu la pasal kak...
bdk2 pompuan mmg la,,,
mudah betul la lemah..
bdk22 international tu bkn nk sgt pon...saje dia....sy pon xpaham...

Along Arman said...

segak bergaya..
tahniah untuk orang kiter... yay!!

sEr0ja said...

yup..mmg segak pun..hehe...