Thursday, January 22, 2009

Malaysia IBS International Exhibition 09' (MIIE)

Hari ni..sy ngn budak2 sekelas g MIIE tu..tengok pameran macamane IBS (industrialized building system) di gunakan dalam construction industry. IBS ni membolehkan rumah banglo di bina dalam masa 3 hari dan umah teres biasa hanya dalam 5 minit!!

apa yang sy tengok IBS ni menggunakan teknologi2 terbaru untuk membina sesuatu bangunan ataupun infrastruktur projek dengan lebih cepat,berkualiti.

exhibition ni berlangsung selama 3 hari di Pusat Konvensyen CIDB, Jalan Cheras, KL.
so...bagi sy exhibition ni memberi input yang sangat baek bagi kami yg belajar dlm construction industry..sebab org2 kat sana menerangkan satu2 macamne sesuatu produk dorang di bina.. ada yang siap bagi drawing..bagus!

so...saya xnak bercerita panjang...layankan aje la gamba2 ni smpai lebam...huhu...


ini lokasi di tempat kejadian....


ko ni, g exhibition ke ko g bergamba ha seroja...ahaha..=]



mase dh dah penat2 pusing dah....tp menyempat agi bergamba...=]


ni la produk2 dr syarikat2 tertentu yg buat pameran...giler canggih... jimat mase...

di sekitar lokasi pameran...hehe....

ok daa..penat sgt2 sebab hari ini very the panas sgt2...bas kolej mai dlm kul 3 camtu la... bdk2 laki yg senget dh jerit2 lapo...huhu..las2 pakcik drebar bas brenti kat R & R mne ntah brenti mkan dulu...baru la sonyap sume bila dh pat makan..hehe...

sampai kat kolej dlm kul 4ptg...aahh syorga bila smpai umah....

**mekasih byk2 kpd lecturer2 ku sume yg arrange trip ke CIDB ni...n penat2 menjaga kitaorg kat sana....muaahh2 kat pp..heee**

8 comments:

kueh bakar said...

buat umah 5 menet? yokoiyoko?

kueh bakar said...

macam citer ali setan jer

syariniey said...

halu2
kamu ditagged oleh sya!
:))

baSIkaL_iDamaN said...

rumah 5 minit??
simulation ke y real??
hahahahhaaa..
kalo real..
makin bsepah la umah kat dunia nie kan???

dakgilachoc a.k.a nani said...

seronoknya jalan2 erk..hehe..eh dik jgn tatau..jadik blogger haruslah duk snappy sana sini tau...kekekeke...

sEr0ja said...

::kueh bakar ngn basikal idaman::

btol..awk sume xbace brite ke? kn ada msuk dlm brite ari tu..huhuhu... skrg bina umah ngn advanced technology...
nothing is impossible...

::kak nani::
yes! ur rite bebeh... xde keje laen..snap je..hikhik.... kate tegar,,muahaha!

e n c h e k || C A M E R A™ said...

waa
x ajak pn g
HIHIHI

sEr0ja said...

::enchek kamera::
laa..xcakap pon nk it0t..
klau x ajk p skali...heheh..=]